Hotel Cavos Fokidos

Εκδρομή στα Τριζόνια

Τριζόνια

Τα Τριζόνια είναι μια συστάδα νησίδων του Κορινθιακού κόλπου, που αποτελείται από τα νησάκια Τριζόνια, Πρασούδι, Αϊ-Γιάννης και Πλάνεμι.
Το μεγαλύτερο από αυτά και το μόνο κατοικήσιμο είναι η νησίδα Τριζόνια. Το νησί ένας ιδανικός προορισμός για μονοήμερες αποδράσεις. Είναι μικρό, πολύχρωμο και ήσυχο. Έχει επιφάνεια 2,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ. και διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και οι ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα, για όσους αποζητούν την ηρεμία και την ησυχία. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται διά νόμου στο αγαπημένο νησί των ντόπιων και από τις δύο πλευρές – και από τη ΦΩΚΙΔΑ και από την ΑΧΑΙΑ..

Απέχει 17 km από το Ξενοδοχείο

Απέχει 17 km από το Ξενοδοχείο και μόλις 500 μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας, συγκεκριμένα από τα χωριά Σπηλιά και Γλυφάδα. Τα καΐκια μεταφέρουν το ένα πίσω από το άλλο, σε μερικά λεπτά από τη θέση ΧΑΝΙΑ , όσους θέλουν να απολαύσουν λίγες στιγμές ηρεμίας και να κάνουν και τη βουτιά τους στις πεντακάθαρες ακτές του μικρού αυτού νησιού.
Είναι ένας μικρός οικισμός 60 σπιτιών, με τους κατοίκους να μην ξεπερνούν τους 170, ένα μικρό λιμάνι, μια εκκλησία, ένα φυσικό λιμάνι (μαρίνα – καταφύγιο για σκάφη), με τις ταβέρνες στο λιμανάκι και μπροστά από αυτό μία μικρή ακρογιαλιά. Υπάρχουν άλλες τρείς παραλίες, η Πούντα 2 χλμ. νοτιοανατολικά από το λιμάνι και δυο ακόμη με θέα την Πελοπόννησο, τα Άσπρα Χαλίκια και οι Καψάλες. Αυτό είναι όλο και όλο το μικρό όμορφο αυτό νησί του Κορινθιακού.

Η μαρίνα

Η μαρίνα – καταφύγιο χρησιμεύει ως ενδιάμεσος σταθμός για σκάφη αναψυχής που κατευθύνονται από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο προς τον Πατραϊκό Κόλπο και το Ιόνιο και αντίστροφα. Ένα κομβικό σημείο στον
Κορινθιακό κόλπο που απέχει το ίδιο από τη Λευκάδα και τον Πειραιά, 90 μίλια και από τα δύο μέρη.